2011-04-15 07:09:23• hírek • MTI

Nyomoznak a rongálás ügyében

A rendőrség nyomozást indított Wass Albert író marosvécsi síremlékének megrongálása ügyében - közölte csütörtökön az MTI-vel Livia Popa, a Maros megyei rendőrparancsnokság szóvivője.

A román szóvivő elmondta: a rendőrséghez feljelentés érkezett arról, hogy a síremlékről eltűnt egy bronz emlékplakett, s ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

A szóvivő szerint a nyomozás fő iránya az, hogy a tíz kilogramm súlyú emléktáblát fémtolvajok lophatták el értékesítés céljából. Livia Popa hozzátette: arra alapozzák ezt a feltételezést, hogy az utóbbi időben több ilyen esetük volt. Rámutatott: a kert, amelyben a síremlék található, a kastély közvetlen szomszédságában van ugyan, de a síremlék nincs a kastély területén.
Nagy Kemény Géza, a kastély egyik tulajdonosa közölte az MTI-vel szerdán, hogy megrongálták a Wass Albert síremléket.
Elmondása szerint a kőből készült síremlékről ismeretlenek lecsavarozták és elvitték az író portréját ábrázoló, Hunyadi László szobrász által készített bronz emlékplakettet. A bűncselekményről a helyi rendőrség értesítette Nagy Kemény Gézát, akinek azt mondták, hogy lopás vagy garázdaság történt, esetleg sírgyalázásról van szó.

Nagy Kemény Géza az MTI bukaresti tudósítójának csütörtökön elmondta: szerdán este még maga is sírgyalázási szándékra gyanakodott. Szerinte az utalt erre, hogy az elkövetők "lepattintották" az Erdélyi Helikon íróinak emlékére tavalyelőtt állított kopjafa márványtábláját is. A rendőrség szóvivőjének nem volt tudomása a márványtábla megrongálásáról, mint mondta, csak a bronzplakett eltűnéséről tettek feljelentést a rendőrségen.

Nagy Kemény Géza csütörtökön azt mondta: most már inkább hajlik arra a feltételezésre, hogy valóban csak fémtolvajok cselekedetéről van szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: